Juniorvolleyball

Posted by frida on June 19, 2016
Volleyball

NORWAY and NETHERLANDS

For volleyballsporten er det viktig med rekruttering av unge for å sikre et levende og aktivt volleyballmiljø i lang tid fremover. Derfor er ungdomsgrenen særlig viktig i Norge. På mange ulike nivåer og med ulike terskler arrangeres det volleyballspill i Norge, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Lokalt nivå

Mange lokale idrettsforeninger har egne volleyballklubber som setter opp kamper lokalt mellom medlemmene i foreningen. Dette er den letteste måten å praktisere volleyball på. For juniorer finnes et egne klasser der de deltar sammen med jevnaldrende, slik at disse kan utvikle seg i takt.

Regionalt Nivå

Norges Volleyballforbund er oppdelt i åtte regioner: Agder, Hordaland, Møre & Romsdal, Nord, Rogaland, Sogn & Fjordane, Trøndelag og Øst. I disse regionene holdes det ulike arrangementer på juniornivå der lag fra ulike deler av regionene kan møtes.

Nasjonalt Nivå

Her er det selvsagt de ulike Norgesmesterskapene og landslagsnivåene som er mest i fokus. Norgesmesterskapene arrangeres i klassene U19, U17 og U15. Det samme gjelder ofte for de øvrige regionene og lokale foreningene også.

Ungdomstreneren

For de som ønsker å trene ungdommer i alderen fra 13 til 19 år må de gjennom dette som det første kurset. På denne måten får man kunnskap om hvordan treningen skal organiseres og man får også noe pedagogisk opplæring.