NM i volleyball

Posted by frida on June 05, 2016
Volleyball

shutterstock_153123569
Alle idretter med respekt for seg selv arrangerer norgesmesterskap for å avgjøre hvilken utøver eller hvilket lag som er best. Volleyball er ikke noe unntak fra denne regelen og Norgesmesterskapet i volleyball har faktisk en lengre historie enn det mange er klar over.

For allerede i 1946 ble dette arrangert for første gang, i det samme året som Norges Volleyballforbund ble stiftet. Den gangen ble mesterskapet arrangert utendørs på grus eller gress. Vanskelige værforhold gjorde at spillet til tider kunne være veldig vanskelig.

Derfor arrangerte studenter i Trondheim et uoffisielt mesterskap som gikk innendørs i 1967. Dette ble en så stor suksess at tittelen som Norgesmester fra og med 1970 ble gitt i innendørsmesterskap.

Fra 1977 har det blitt arrangert Norgescup, og det var fra samme år tittelen Norgesmester ble utnevnt etter seier i denne. Opprinnelig var det slik at de beste lagene fra hvert område møttes i løpet av en helg, men fra 1991 ble det slik at bare de to beste møttes på en finaledag. I aldersbestemte klasser følges det gamle mønsteret fremdeles.

I seniorklassen for herrer er det Førde VBK som for øyeblikket er regjerende mestre og året før var det Nyborg VBK som vant. I kvinneklassen var det Rogalandsklubben Randaberg som vant.