Regler i volleyball

Posted by frida on June 21, 2016
Volleyball

shutterstock_436255912
Volleyball er et spill som ikke har mange regler og de reglene vi har er klart definert slik at det ikke kan oppstå mange tvilstilfeller. Spillet er enkelt og det er reglene også.

Mål og tall

Det er viktig å ha det klart for seg hvilke mål som gjelder på en volleyballbane. Nettet skal være 2,43 meter høyt for menn og 2,24 meter for kvinner. Banen består av to halvdeler på hver side av nettet, og denne skal være 9 x 9 meter.

Berøringer

Før ballen sendes over nettet kan hvert lag maksimalt berøre ballen tre ganger, med unntak av serven. Samme spiller kan dog ikke berøre ballen to ganger uten at en annen spiller har berørt den i mellomtiden. Man kan bruke hele kroppen til ballberøringer.

Poeng

Dersom det ene laget gjør en feil, for eksempel fire ballberøringer, vil det andre laget få poeng. Det er alltid slik at laget som får poeng også vil få neste serve. Dersom det ikke forkommer feil er det to måter å få poeng på: Den ene er ved å få ballen til å lande i motstanderens banehalvdel, den andre er ved at motstanderen slår ballen ut av banen. Hvert sett spilles vanligvis til 25, men man må vinne med minst to poeng. Det betyr at dersom det står 24-24 vil et lag måtte vinne to poeng på rad for å vinne settet.