Trening for volleyballspillere

Posted by frida on June 15, 2016
Volleyball

shutterstock_361147229
Riktig trening er viktig i alle idretter og volleyball er selvsagt ikke noe unntak. Når man skal se på hvilken type trening man må gjennom for å bli god i en idrett så må man se på hvilke kvaliteter som er viktige i sporten. Den gode nyheten er at volleyball er et så enkelt spill at alle kan bli gode nok til å spille på et eller annet nivå.

Spenst

En veldig viktig egenskap i volleyball er selvsagt spenst. Når man står i posisjonen nærmest nettet er det viktig å kunne hoppe høyt for å blokkere motstanderen og for å kunne hoppe etter baller og smashe dem.

Reflekser

Ballen kan komme fort og uventet i volleyball. Det betyr at man er nødt til å være ekstremt rask i reaksjonen til tider, samtidig som man kan koordinere bevegelser som sikrer at ballen ender på et gunstig sted etterpå. På mange måter kan denne formen for trening minne om den keepere i fotball må gjennom.

Kraft og plassering

Den kanskje viktigste treningen i volleyball handler om å være i stand til å vite hvor mye kraft man kan bruke når man slår ballen. For lite- og man vil neppe få poeng. For mye- og den vil gå utenfor banen. Denne balansegangen er det alle volleyballspillere alltid trener på til syvende og sist.