Volleyball-VM

Posted by frida on June 09, 2016
Volleyball

shutterstock_426184717
Europeisk volleyball er faktisk hakket eldre enn volleyball på verdensbasis. Det internasjonale volleyballforbundet ble stiftet i 1947, mens det første verdensmesterskapet ble arrangert i 1949. På det tidspunktet var mesterskapet forbeholdt menn selv om Europamesterskapet for kvinner ble arrangert samme år. Begge gikk av i Tsjekkoslovakia, og det skulle gå tre år til før et mesterskap for kvinner igjen ble avholdt.

Russisk dominans i begge klasser

Når man ser på vinnerhistorikken er det ingen tvil om at Russland/Sovjetunionen har vært det dominerende landet. I begge klasser leder de medaljestatistikken med seks gullmedaljer i herreklassen og sju i kvinneklassen. I begge klasser har også landene på andreplass, Brasil og Japan, tre gullmedaljer hver. I begge klasser har lag fra alle andre kontinenter enn Afrika vunnet medaljer og vi ser en ganske høy grad av overlapping av land i de ulike klassene. Det er altså ganske tydelig i hvilke land det satses på volleyball og ikke.

Det nest største arrangementet

For de som spiller, eller følger med på volleyball, er verdensmesterskapet det nest største arrangementet innen sporten. Det eneste arrangementet som er større er De Olympiske Leker. Det er lagt opp slik at disse arrangementene faller i ulike år, slik at det ikke skal bli nødvendig for noen land å måtte prioritere.