Volleyballturneringer

Posted by frida on August 21, 2015
Volleyball

En av de mest kjente og absolutt mest populære internasjonale volleyballturneringene er FIVB Volleyball World Leaugue for menn som arrangeres årlig av Fédération Internationale de Volleyball siden 1990.

Denne går vanligvis av stabelen i juli, og i år var det franskmennene sin tur til å stikke av med seieren etter at de slo Serbia med et fantastisk matchpoint. Kvinnene har en tilsvarende turnering som heter FIVB World Grand Prix, og i år var det vertene selv, amerikanerne, som stakk av med seieren.

En av de mest populære sandvolleyballturneringene er The Manhattan Beach Open, som arrangeres i California på stranden ved samme navn som turneringen. Denne er den eldste sandvolleyballturneringen og regnes av mange som sandvolleyballens Wimbledon. Ettersom den også spilles i både volleyballens og sandvolleyballens hjemland USA, har den også en høy prestisje.

Viktige turneringer i 2016

Norge har hatt mye større suksess internasjonalt med sandvolleyball en med tradisjonell volleyball, og hadde sin storhetstid på 1990-tallet med to EM-gull og vinneren av verdensserien sesongen 1994/95. VM i sandvolleyball ble i 2009 faktisk arrangert i Stavanger, men det er per dag dato ingen norske lag eller spillere som er rangert blant verdens beste.

Men forhåpentligvis kan dette endre seg i fremtiden. VM i sandvolleyball 2015 gikk akkurat av stabelen i Haag, Nederland, mens neste års turnering finner sted i Biel/Bienne i Sveits. De fleste volleyballspillere ser nok fram mot neste års OL i Rio de Janeiro som en av de virkelig største bragdene man kan oppnå som volleyballspiller. Det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren.